Digitaliserad konst

Handla matvaror på nätet! Köp gräsklippare online! Ha tillgång till ditt bankkort direkt i mobilen! Streama din favoritserie oavsett var du befinner dig! Ja, det finns mycket att ta del av idag just på grund av den digitalisering som sker i dagens samhälle. Och det både på gott och ont. För den som inte har ett Bank-ID är det dock betydligt svårare att ta del av detta smidiga, digitala liv som allt fler erbjuds. Såklart är det möjligt även utan ett BankID, men i och med digitaliseringen är det mycket av dagens vardagssysslor som är beroende av just olika teknologier och smarta tjänster. Konst är i detta fall inget undantag. 

Det är inte många som vet om att det finns något som heter digital konst. Men faktum är att så är fallet. För att skapa digital konst krävs dock andra kunskaper och färdigheter än vid skapandet av “vanlig” konst. Det kan låta som att det bara är att trycka på en knapp och så löser sig allt, precis som med mycket annat av det som kopplas till det digitala. Men även konstnärer som sysslar med digital konst behöver hitta inspiration, få feeling och bestämma sig för vad de ska skapa.

Webbdesign

Ett vanligt sätt att skapa digital konst är genom att skapa det som kallas för webbdesign. Detta yrke är idag väldigt populärt just för att det erbjuder dig att skapa konst på ett digitaliserat sätt. Att designa webbsidor kräver mer än att bara trycka på några knappar. Precis som med vanlig konst krävs skicklighet, kunskap och tålamod.

Kurs i digital konst

Om du vill lära dig mer om digital konst och allt vad det innebär så finns det oändligt många kurser och guides att tillgå. Du kan till exempel gå en InDesign kurs, eller få tillgång till mängder av material och information genom att söka på Youtube efter det du vill lära dig. Att ha en kurs på CV:t är meriterande när du ska stå ut i mängden av alla som bidrar till konstens digitalisering.