Hitta din plats

Den fysiska platsen du är på när du skapar konst kan ha stor påverkan på resultatet av konstverket, precis som det kan ha stor påverkan på hur du upplever resan från idé till resultat. Vissa tycker om att ha mycket liv omkring sig när de skapar konst, medan andra vill att det ska vara helt tyst eller att de föredrar att sitta instängda i ett rum helt ensamma.

Vad som gäller för dig vet bara du och det finns ingen plats som är bättre eller sämre än den andra. Det är du själv som bestämmer var du ska vara, en plats som kan variera över tid. Allting behöver inte vara på samma sätt hela tiden. Ibland känner man kanske att konstnärligheten flödar bättre eller sämre vid en speciell plats.

Finns inget rätt eller fel

Vill du sitta på golvet och skapa konst på ditt älskade soffbord? Ja, då är det det du ska göra. Kanske är det framför TV:n som du får mest inspiration just nu, och vem har sagt att det är fel? Så länge du trivs och känner dig bekväm är det helt rätt plats för dig.

Var du än vill sitta idag är det alltid bra att ha någonting att dricka under tiden du skapar. Kroppen behöver vätska, och det är viktigt att du tar en paus då och då för att dricka. Har du en smart sodastream, som kan förvandla det tråkigaste vattnet till det godaste, kan du alltid använda den. Vill du ha kaffe, te eller vanligt vatten går det också bra. Det finns heller inga rätt eller fel i vad du ska dricka!