Inred din ateljé

Idag ska vi kika på hur du kan inreda din ateljé för att skapa en inbjudande atmosfär och ett praktiskt upplägg som gör det enkelt och smidigt för dig att komma igång och hålla fokusen. Att vara organiserad är svårt för många konstnärer och det är inte alls konstigt, för det är två helt olika hjärnhalvor som tar hand om det konstnärliga och det organisatoriska. Därför kan det vara otroligt hjälpsamt med en bra inredning som gör att man alltid har saker och ting på rätt plats, för då kan man fokusera på det som är viktigast: konsten.

Om du använder ett staffli när du målar dina tavlor är det otroligt bra att ha ett sidobord att ställa penslarna på. Där kan man också ha ett glas med vatten eller annan vätska som man använder och en trasa. När man har målat ett tag brukar det vara skönt att ta ett par steg bakåt och ta in konstverket. Vart ska man då göra av sin färgpalett? Ett sidobord med olika våningar passar perfekt om man vill skapa mer plats för sina olika verktyg och tillbehör. De kommer i alla tänkbara former, storlekar och färger, så det finns något för alla.

När det kommer potentiella köpare, besökare och kollegor på besök så kan det vara bra att ha en liten fikahörna om man har plats för det i sin ateljé. Ett par fåtöljer och ett litet bord kommer man lång med. Eller en liten soffa. Där kan du dessutom sitta och beundra konstverket under processens gång.

girl-in-white-and-brown-plaid-long-sleeved-top-painting-374009
abstract-art-artist-artistic-262034
woman-painting-on-a-wall-1365168