Uppmuntra barn till att uttrycka sig i konst

För att hjälpa barnet och utvecklas går det att rita tillsammans. Då kan man rita gubbar, djur och liknande som barnet sedan kan försöka att rita av. På så sätt utvecklas den motoriska förmågan och man får dessutom en trevlig stund tillsammans. Andra saker som många barn tycker om är att färglägga målarböcker. I målarböckerna finns bilder som inte är färglagd där man får använda fantasin för och fylla i bilden. Från början kan det vara svårt och hålla sig innanför strecken för barnet, men övning ger färdighet.

 

Konst är något otroligt personligt och alla har väldigt olika sätt att uttrycka sig och hur de förhåller sig till själva konsten. Barn börjar oftast vilja rita när de är några år gamla. Från början är det väldigt enkla bilder i form av cirklar, eller bara streck på ett papper. Som vuxen ska man oavsett alltid uppmuntra till att uttrycka sig på det här sättet. Vem vet om det är en framtida konstnär som sitter och ritar barnteckningar?

När barnet kommer hem från skolan med en teckning och är riktigt stolt över den är kylskåpet en riktigt bra plats att sätta upp den på. Där kan alla beskåda den och man visar till barnet att teckningen är uppskattad. På det sättet kommer barnet absolut att vilja teckna mer och visa upp hemma. Barnkonst är enkel men ett sätt att uttrycka sig och utvecklas som människa och de vuxna i familjen har ett stort ansvar i den här biten.