Hur konst har förändrats med tiden

Konst har alltid funnit med så länge människan har funnits. Från grottmålningar till dagens konst. Det är ett sätt att uttrycka sig och berätta om händelser på olika sätt. Konst kan vara ett sätt att berätta en historia och ett sätt att uttrycka sin fantasi.  Konsten från början väldigt simpel vilket vi kan se på grottmålningar. Lite längre fram i historien var det mycket porträttmålningar av viktiga personer. Porträtten var mycket allvarsam eftersom det var dyrt och anlita en konstnär.

Fram till början av 1900 talet var det fokus på att målningar skulle vara realistisk och trovärdig. Vissa perioder var det väldigt avskalat och enkelt, andra perioder svulstigt och mastigt men ändå realistiskt. I början av 1900 talet blev konsten allt mer lekfull på olika sätt. Plötsligt var det okej för konstnärer att uttrycka sig på ett helt annat sätt.

Därför går det och hitta snygga posters i många olika stilar utifrån vad man själv uppskattar och tycker om. Allt från stilrena och enkla till oerhört färgglada och lekfulla. Det går att inreda rum med de posters man tycker bäst om. Blanda olika stilar eller Var konsekvent med en och samma konststil. Genom åren kan man upptäcka nya stilar inom konsten som man uppskattar. Det går då att byta ut de poster som har köpt till den nya och fräscha som man tycker om. Kom ihåg att konst är något väldigt individuellt. Ingen kan säga vad som egentligen är det fel, allt handlar om tolkning personlig uppfattning.