Konstevent i Sverige

Att gå på museum, gå till olika konstgallerier eller besöka hantverksbutiker och privata utställningar är väldigt trevligt. Men ibland kan det också vara lockande att gå på större konstevent eller utställningar som inkluderar fler konstnärer och som därmed ger ett större och bredare intryck. Fler saker samlat på ett och samma ställe.

Att resa runt i Sverige för att gå på konstevent innebär också att du får se mer av landet och även testa olika spa hotell i området som du kan bo på. Dessa konstevent i Sverige räknas som de allra mest besökta.

Utställningen på Österlen

På Österlen hittar du en samlad utställning som alltid anordnas under september månad. Här hittar du konst från både lokala konstnärer och även internationella utställare. Ett varierat och brett utbud av konst innebär att du garanterat kommer kunna hitta någonting som faller dig i smaken.

Tre samlade konstgallerier på Österlen öppnar också upp dörrarna så att du kan blicka in i hur konstnärernas ateljeer ser ut. Ett spännande konstevent som du måste besöka.

Konstraka i Småland

I Tranås anordnas varje år också en väldigt populär konstraka som samtliga konstnärer kan anmäla sig till. Kultivera samordnar också utställningen tillsammans med sin kulturverksamhet, vilket gör detta till ett roligt och väldigt innehållsrikt event att gå på om man älskar konst. Både amatör- och verksamma konstnärer kommer att ställa ut och vanligtvis anordnas konstraken varje sensommar.

Tranås har också mycket annat att upptäcka och med sjön Sommen precis runt hörnet, kan du också segla och upptäcka naturen i Småland.