Konstmuseum i Sverige

Vill man uppleva konst på nytt sätt kan man söka sig till något av de konstmuseum som finns i Sverige. I Stockholm finns Nationalmuseet som har inget mindre än Sveriges största konstsamling. Samlingen av konst är riktigt gammal. Tavlor och skulpturer som har skapades redan på 1500 och 1600 talet. Det finns också hantverk och liknande från 1500-talet att beskåda. Förutom väldigt gammal konst finns det också modern att se för den som är intresserad. Totalt finns det här inte mindre än 700.000 olika konstföremål samlade på ett och samma ställe.

Det går också att hitta ett konstmuseum i Göteborg. Här ligger fokus på nordisk konst och samlingen ligger på ungefär 70.000 objekt. En del internationell konst finns dock att titta på. Här finns det tavlor som skapades på 1400 talet och kommer framförallt från USA och Europa. Att gå runt och titta är som att uppleva historien på nytt. På flera andra orter finns olika typer av konstmuseum. Vill man ha en semester med mycket inslag av konst går det därför att planera in rutten utifrån de olika museum som finns. En semester som ger ger mycket konsthistoria och tydligt utflyktsmål.

Skulle det vara någon tavla som man fastnar lite extra för går det ofta att köpa den i form av en snygg poster att rama in och sätta upp i hemmet. Svårast kan nästan vara att begränsa sig till att inte köpa allt för många som inte kommer och få plats i hemmet.