Lär dig en ny kreativ form

All har en kreativ sida, men däremot har vissa enklare att hitta sin och andra behöver kämpa lite mer för att hitta sin kreativa ådra. Konst och kreativt skapande kommer i så många olika former och det finns någonting som passar alla. Vissa gillar att måla med färger, medans andra föredrar att skapa med hela kroppen och arbeta med keramik, lera eller växtbaserade färger. 

Även fast du känner att du har hittat rätt, så kommer det också att ge flera fördelar om du utvecklar ditt kreativa sinne och lär dig en ny kreativ form. Så vad finns det att upptäcka där ute?

Textil konst

En konstform som inte är lika utbredd som konstverk som målas på canvastavlor är textilkonst i olika former. Även mycket av textil konst hänger man också upp på väggarna, men då oftast i form av vävnader eller tyg som färgas med växtfärg.

Men det är även vanligt att textilkonst används som en form av dekoration till hemmet. Detta kan till exempel vara genom skräddarsydda kuddar eller stickade och broderade filtar till soffan.

Kermik konst

Men även keramisk konst kan ha en väldigt praktisk funktion i hemmet. Här finns så mycket som du kan testa på, tillverka en mugg, dreja en ljuslykta eller annat konstverk att dekorera med i hemmet.

Ett bra sätt att utveckla färdigheterna inom keramisk konst är att gå en kurs. En drejstol är dyr och ingenting som man investerar i precis i början. Så genom att gå en kvällskurs kan du använda de maskiner som finns och lära dig en ny färdighet.