Populära konstverk från hela världen

Konst är väldigt inspirerande och har alltid varit ett sätt för oss människor att få utlopp för vår kreativitet och som också säger en hel del om vår personlighet. Vad du gillar för typ av konst och hur ditt konstintresse ser ut kan nämligen ge ledtrådar för hur din personlighet är, vilket är mycket fascinerande.

Men även fast nya konstverk ständigt lanseras så finns det trots allt några stycken som alltid kommer ligga högst upp på listan över populära och omtalade konstverk. Det är inte som Buyers club, utan dessa konstverk speglar vår historia och är mycket värdefulla för vår konsthistoria. Men vilka konstverk räknas då som några av de mest populära i världen?

Mona Lisa

Mona Lisa är kanske det allra kändaste konstverk som vi har, målat av ingen mindre än Leonardo Da Vinci. Detta konstverk är idag utställt i Paris på konstmuseet Louvre, där det har hängt sedan år 1997. Säkerheten för Mona Lisa är väldigt stor, men du kan vid de flesta tillfällen beskåda konstverket om du befinner dig i Paris. Inträdet är också gratis, vilket gör Louvre tillgängligt för samtliga konstintresserade personer. Ett måste att se när du är i Frankrike.

Flicka med pärlörhänge

Ett annat mycket känt konstverk är Flicka med pärlörhänge, som målats av Jan Vermeer. Denna fantastiska avbild är en mycket högt värderad tavla som även har inspirerat mängder av andra konstverk och även filmer. Målningen har varit berömd sedan 1600-talet och är fortfarande en av de mest berömda konstverken som vi har. Du kan beskåda Flicka med pärlörhänge på museet Mauritshuis.