Skriv om din konst

Många konstnärer tycker att det är svårt att prata om sin konst och det är inte så konstigt med tanke på hur sårbar och naken man kan känna sig när man öppnar sig på djupet och uttrycker sitt innersta. Men det kan vara otroligt spännande att skriva om sin konst, både för att det hjälper dig att förstå din egen konst bättre och för att det förstärker ditt konstnärliga uttryck som är en gåva till världen.

För att skriva om sin konst kan man använda sig av en övning som kallas för auto-writing, vilket betyder att man sätter sig ner med ett papper och en penna och låter orden rinna ut på pappret. Det behöver inte ens vara begripligt utan det kan vara enstaka ord, som “reumatism“, “hoppa” och “blå himmel”. Låt orden bara komma ut som de kommer.

Första, andra och tredje gången du gör den här uppgiften så kanske det inte kommer ut något av värde alls och det gör ingenting. Släng pappren i papperskorgen om du vill och börja om på nytt nästa gång. Efter ett tag kommer det att lossna mer och mer och med precis som en betraktare öppnas dina ögon inför din egen konst på ett helt nytt sätt.

 Det ligger en otrolig kraft i det ocensurerade uttrycket. Dina tankar och dina perspektiv är väldigt värdefulla och det kan ingen ta ifrån dig. Var inte rädd att uttrycka din egen sanning och skriva om hur du tänker och känner om livet. Det kan vara otroligt frigörande och hjälpa andra att se nya perspektiv.