Upplev konst i Barcelona

Många som tycker om konst har som mål att någon gång bege sig till Barcelona och med egna ögon se och uppleva Sagrada familia. Det är en basilika som började byggas år 1882 och fortfarande inte är färdigt. Konstnären Antoni Gaudi står bakom basilikan och områden med annorlunda byggnader i Barcelona.

Gaudi skapade utifrån den modernistiska arkitekturen och har ett väldigt speciellt utseende. Många beskriver stilen som lekfull och rastlös vilket ger en väldigt särpräglad och speciellt utseende. Att se byggnaderna på bilder är absolut inte samma sak som att uppleva dessa i verkligheten. Det är väldigt populärt hos turister och kan i perioder vara mycket människor i rörelse, men med lite tålamod kommer det ändå vara en annorlunda upplevelse.

Basilikan har byggts på också efter Gaudis död. Han lämnade tydliga instruktioner kring hur den skulle slutföras. Ett exempel är de fönster som pryder byggnaden. Längst ner är det stora och väldigt färgglada fönster och längre upp är det mindre fönster. Allra längst upp är det riktigt små fönster med de är istället helt genomskinlig för att ge maximalt ljusinsläpp. Gudi hade otroligt många idéer och tankar på hur allt skulle maximeras på bästa sätt.

Efter en dag i Gaudis spår är Barcelona dessutom en intensiv och spännande stad som kan erbjuda mycket både för alla sinnen. God mat, underbar konst och en spännande kultur. Hit går det att resa både ensam eller i sällskap med hela familjen, det finns något för alla.