Var snäll mot kroppen när du skapar

Om du skapar abstrakt konst kan din kropp behöva stå i de mest konstiga positionerna. Och ibland är du i en dålig position för kroppen utan att du tänker på det. Hur sitter du, hur håller du pennan eller penseln, och når du allting som du behöver? För att du ska kunna skapa abstrakt konst så länge som möjligt gäller det att du är rädd om din kropp. 

 

Att sitta ner mycket är vanligt som konstnär och kreativ skapare. Och att sitta dåligt kan ge långa och väldigt negativa konsekvenser för till exempel rygg, nacke och skuldror. Därför är det viktigt att sitta rätt och ha en ergonomiskt stol. Du ska inte sitta eller ligga i soffan när du skapar – det är inte bra för varken ditt fokus eller din fysik. Sitt istället i till exempel en redig kontorsstol från Banquet och jobba på ett skrivbord som är i bra höjd för din kropp.

Variera position då och då

Hur bra du än sitter är det inte bra att sitta i samma position för länge. Du behöver röra på dig ibland och ha varierande arbetspositioner under en dag. Därför är det bra att stå upp då och då, att byta ut stolen mot en pilatesboll, att sträcka på dig lite eller liknande. 

Så länge du gör någonting som får igång blodcirkulationen så är det bra. Du behöver inte ha ett detaljerat schema för hur länge du ska sitta i en position – utan lyssna på kroppen.