Vill du måla? Gör så här

Abstrakt konst kan vara otroligt fritt. Använd det du har hemma för att göra konst om du är sugen på att experimentera lite. Var inte blyg för att måla med kaffe och rödvin (bara att doppa penseln och måla), eller gå in i sminkboxen och hitta läppstift, applicera + foundation, gamla kajalpennor och andra ting som du inte längre använder. Bra smink har bra pigment, vilket också gäller målarfärg. Ju bättre och starkare pigment du har, desto härligare färger får du på målarduken.

På tal om målardukar så har du förmodligen ingen målarduk hemma om du inte målar regelbundet. Men det gör ingenting. Måla på papper som du har hemma, vad det än är som ligger och skräpar. Det är faktiskt lättare att måla på papper om man ska använda alternativa färgkällor, som smink och kaffe, eftersom papperet absorberar så väl.

När du har ditt papper och dina “färger”, sätt på bra musik som får dig i rätt stämning. Det är upp till dig vilken stämning du vill skapa. Måleri kan hjälpa dig att uttrycka alla olika typer av känslor, såsom glädje och sorg, ilska och tacksamhet, och med rätt musik kan du lättare komma i kontakt med det du vill uttrycka. Om du bara vill måla lite för målandets skull, sätt på något som får blodet att pumpa lite – musik som aktiverar dig – och släpp loss med färg och form. Kom ihåg: abstrakt konst behöver inte se ut på ett visst sätt. Allt funkar. Det viktigaste är att du njuter av processen.